Aineistovaatimukset

Täältä löydät aineistovaatimuksemme printti- ja digimainontaan

Paperilehden aineistovaatimukset

Valmiilla aineistolla tarkoitetaan täysin painovalmista ilmoitusta joka täyttää annetut vaatimukset. Dokumentin koko täytyy olla sama kuin ilmoituksen koko tai varattu ilmoitustila.

Tiedostomuoto

Kaikki ladattavat ilmoitukset tulee olla tallennettu PDF-, JPG tai EPS-tiedostoksi. Ilmoituksen tulee olla sanomalehtipainoon sopiva.

PDF-muotoiset ilmoitukset

Haluamme painovalmiin (korkearesoluutioisen) PDF-tiedoston (korkein versio 1.5), logotyypit ja kirjasimet sisällytettyinä. Ilmoituksen kuvien tulee olla korkearesoluutioisia (vähintään 200 DPI) ja sisältyä PDF-tiedostoon. Emme ota vastaan monisivuisia dokumentteja. Exelillä, Wordilla tai Powerpointilla luotuja PDF:iä ei hyväksytä painovalmiiksi PDF:ksi.

JPG-muotoiset ilmoitukset ja ilmoituskuvat

Värikuvien ja harmaasävyisten kuvien resoluutio tulee olla vähintään 200 DPI tai enemmän (100% koossa). Monokromisten kuvien (viivakuvat/bitmap) resoluutio tulee olla vähintään 500 DPI. Värikuvat erotellaan Adobe RGB (1998) väriprofiililla oikean värimäärän saavuttamiseksi.

EPS-muotoiset ilmoitukset

Excelillä, Wordilla tai Powerpointilla valmistetut ilmoitukset tulee tallentaa EPS-tiedostoksi, johon kirjasimet sisältyvät.

HUOM! Mikäli lähetetty aineisto poikkeaa määrittelyistämme, muunnamme sen automaattisesti painokelpoisuuden varmistamiseksi. Järjestelmä lähettää viestin mikäli aineistonne on virheellinen. Vastuu muuntamisesta johtuvista vääristä värisävyistä on aineistontoimittajalla.

QR-Koodi

Jotta QR-koodi toimisi tulee sen olla 100% K (musta) ja vektorigrafiikkaa, vaihtoehtoisesti bitmap/monokromi oikeassa resoluutiossa. Koodin tulee olla vähintään 1 cm korkea, jotta se voidaan lukea ilman ongelmia.

Kokonaisvärimäärä

Kuvien, sävypohjien ja tekstien kokonaisvärimäärä ei saa olla enempää kuin 240 %. Tämä painopinnan likaantumisen välttämiseksi.

Tekstivärit

Pienempikokoisissa teksteissä tulee käyttää vain 100% K (mustaa) väriä eikä muita värejä siihen sekoittaen, jotta teksti on mahdollisimman selvää ja luettavaa.

Profiilit

Distiller joboption, tulostusasetukset sekä väriprofiilit ovat noudettavissa osoitteessa: https://botniaprint.fi/aineisto-ohjeet/

Valmistettava aineisto

Valmistettavaan aineistoon kuuluvat kuvat, logotyypit, käsikirjoitus, tekstitiedostot ja muu ilmoitukseen tuleva materiaali. Valmistettavaksi aineistoksi luetaan myös ”melkein valmis aineisto”, jota meidän tulee käsitellä jollakin tavalla. Lähetä aineistosi mielellään ZIP-pakattuna kansiona, jotta tiedostot eivät vahingoittuisi lähetyksen aikana.

Digimainonnan aineistoivaatimukset

Tiedostomuoto

jpg, png, gif, html 5, third party

Tiedostokoko

100-200 kt